Stockholms universitet

Stockholms universitet är att ett av Sveriges största och mest ansedda universitet. Läroverket invigdes 1878. Då hette det Stockholms högskola. Status som universitet fick det först 1960.

Att studera vid Stockholms universitet är väldigt fördelaktigt då det är ett mycket bra universitet med ett stort utbud av utbildningar. År 2020 kom SU på plats 181 i analysföretaget QS ranking över världens bästa universitet. På Stockholms universitet finns över 200 program och 1900 fristående kurser som du som student kan välja mellan. På universitetet finns cirka 60 000 studenter och 5000 medarbetare.

Oavsett vilken typ av utbildning du väljer finns det alltid ett stort utbud av arbeten inom bemanning, en bransch som fortsätter att växa. Faktum är att det blir allt vanligare att företag tillsätter vissa tjänster utan att anställa personen i det egna företaget. Istället väljer man att betala ett bemanningsföretag för att tillhandahålla personal för vissa positioner. Har du studerat vid Stockholms universitet är det en bra grund som skapar goda förutsättningar för att hitta arbete och skapa sig en framgångsrik karriär. och detta både i Sverige och utomlands.

Något som gör Stockholms universitet så populärt och borgar för utbildningens höga kvalitet är att det finns så många doktorander och forskare kopplade till universitetet och. Har du inte möjlighet att studera vid Stockholms universitet och befinner dig i södra Sverige är Lunds universitet ett mycket bra alternativ. Universitetet är ett av de äldsta i Sverige och här studerar cirka 40 000 studenter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

accelerate