Komplettera högskoleutbildningen med en kurs i ledarskap

Högskoleutbildningen är slutförd och du står inför din första tjänst som chef. Att leda andra är inte en helt lätt uppgift, även om den också är utvecklande och rolig. Genom att komplettera din befintliga utbildning med en kurs i ledarskap kan du bli varmare i chefskläderna.
Det kan vara så att du har all den teoretiska kompetens som behövs i din arbetsroll, ändå känner du dig lite osäker i din roll som chef. Det kan nästan kännas som att något fattas. Genom att läsa en kurs i coachande ledarskap kan du bli tryggare i din roll. En sådan kurs lär dig bland annat hur du lyfter andra och får dem att utveckla sin kompetens.

Så är en bra chef

Titta tillbaka på ditt eget arbetsliv. Säkert har du råkat ut för både bra och riktigt dåliga chefer. De chefer som varit bra har med all säkerhet varit sådana som haft kompetensen att lyfta dig, sett dina speciella kunskaper och fått dig att känna dig värdefull i din roll. Att vara en bra chef handlar absolut inte om att driva på sina anställda hårt och vara en auktoritär figur som människor är rädda för. Det är en förlegad bild av ledarskap. Att bedriva ett coachande ledarskap är mycket mer fruktbart och kommer att göra personalen mer produktiv.

Alla kan bli en bra chef

Tänker du att du inte passar som chef eftersom du inte är naturligt auktoritär, eller känner du dig kanske för ung? Att vara en bra chef handlar inte om din ålder eller hur du är som person. Det finns många unga fantastiska chefer. Det handlar istället om ditt förhållningssätt till ditt arbete. När du läser en ledarskapsutbildning får du rätt verktyg för att bedriva ett framgångsrikt ledarskap. Du kommer också i kontakt med andra som är i samma situation och som du kan bolla med. Även om du har en klar bild över hur du vill vara som ledare så finns det säkert saker du inte har tänkt på. Genom att utbilda dig inom ledarskap får du tillgång till de sakerna och kan göra ett bättre jobb. Egentligen är det inte så konstigt. Du har läst en lång utbildning för att bli bra inom ditt kompetensområde, så varför skulle ledarskapsrollen komma helt naturligt? Investera i att bli en bra ledare så kommer ditt arbete att bli ännu roligare och mer utvecklande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

accelerate