Högskoleprovet

Vill du komma in på din drömutbildning men behörighetskraven är för höga? För många med betyg som inte riktigt når upp till kraven, kan ett högskoleprov vara vägen in till drömutbildningen och jobbet du länge har drömt om. För att få höga poäng i högskoleprovet krävs dedikation till att plugga in det som krävs. Och det är aldrig för sent att börja öva. Det finns flera olika sätt därute på internet för att hitta ett sätt att få full pott och här tar vi upp några exempel. Nu kör vi!

Bli behörig till högskoleutbildningen så här

Kolla först hur mycket högskolepoäng som krävs till din drömutbildning. Det är det lätta. Det mer kluriga är hur man lyckas på högskoleprovet. Ett viktigt tips är att mängdträna, alltså att göra flera gamla högskoleprov och se vad du är svag i. Träna sedan dessa områden extra mycket. Det gäller också att klocka sig själv för att se vilka delar man behöver mer tid för. Eftersom provet går på tid har du generellt inte tid att fundera för länge på en fråga du inte förstår. Mattedelen är baserad på “Matte 1” och “Matte 2”, mer behöver du inte läsa på.

Kolla upp behörighetskraven för högskoleutbildningen

Högskoleprovet kom till för att ge studenter en andra chans när deras betyg inte blev tillräckliga. Kolla upp antagningsstatistiken för din drömutbildning genom bland annat antagningspoäng.se. Men kom ihåg att du måste vara behörig på samma villkor som de andra, alltså att du måste ha läst de kurser som krävs. På så vis kan du bli uttagen i en särskild urvalsgrupp där du konkurrerar bland andra som har samma behörighet och också har gjort högskoleprovet. Detta sker automatiskt. Har du frågor om högskoleprovet ska du vända dig till Universitets- och högskolerådet, UHR. Nästa tillfälle för högskoleprov sker i april 2017.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

accelerate