Luleå tekniska universitet

Luleå tekniska universitet är Sveriges nordligaste universitet. På lärosätet har man stort fokus på forskning och samarbete med det lokala näringslivet. Men här finns också utbildningar inom många ämnesområden. Campus finns förutom i Luleå också i Piteå, Skellefteå samt Kiruna. Dessutom har man ett samarbete med Bergskolan i Filipstad. Luleå tekniska universitet eller LTU som det brukar kallas har utbildningar inom tekniska ämnen på civilingenjörsnivå och högskoleingenjörsnivå. Men här finns också utbildningar inom ämnen som medicin, musik och sjukgymnastik. En känd person som studerat vid LTU är före detta hockeyspelaren Mikael Renberg som studerade sjukgymnastik.

LTU har många starka forskningsområden

LTU har satsat mycket på forskning. Här finns sex institutioner som alla har sin specialitet. Några områden där LTU är särskilt starka är inom rymdforskning, tribologi, gruvforskning och forskning kring det hållbara samhället. En stor forskarsatsning på Luleå tekniska universitet har märkts i medierna på senare tid. Denna satsning innebär att tre riktigt stora spelare tillsammans med1200px-lulea_university_of_technology_2011 LTU satsar omkring 100 miljoner kronor för att stärka rekryteringen av unga doktorander och forskare till universitetet. Detta är bara ett av många exempel på hur LTU satsar på forskning som ska bidra till ett hållbart, effektivt, modernt och demokratiskt samhälle. LTU är ett lärosäte att räkna med i framtiden.

Luleå tekniska universitets särskilda profil

LTU har en helt egen och unik profil. I sin kommunikation är man tydlig med att LTU finns i de nordliga delarna av Sverige och att vintern här är speciell. Möjligheterna för studenterna att åka skidor och njuta av den vackra naturen är stora. Det är tydligt att LTU vill visa på den unika miljö som finns i norra Sverige. Inför höstterminen gör LTU stora satsningar på att locka till sig studenter, inte minst från Stockholmsområdet. Detta syns i busskurer och på andra platser runt om i Stockholm där LTU gör reklam med hjälp av sin speciella profil med vintertema.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

accelerate