Lunds universitet

Lunds universitet är en av de äldsta i Sverige och det grundades året 1666. På universitetet studerar 41 000 studenter och 7 500 som arbetar på de olika arbetsplatserna på skolan. Universitetet rankas som ett av de 100 bästa lärosätena i världen vilket är en otrolig bedrift. Utbildningsnivån i Sverige är något att vara stolt över, och med universitet som denna så kan man känna sig trygg med att utbildningsnivån fortsätter att vara hög i landet.

Lund har Skandinaviens bredaste studieutbud och erbjuder mastersprogram och magisterprogram i bland annat biomedicin, folkhäls600px-Lunds_universitet-1ovetenskap och medicinsk vetenskap. Akuttandvård och särskilt utbildad personal inom tandvård kan ha fått sin början på detta universitet för att exempelvis arbeta som tandläkare Stockholm.

Hela 30 forskningsområden har utsetts som världsledande på Lunds universitet, och universitetet har även internationellt samarbete med över 70 länder. De utbildar människor inom ekonomi, juridik, teknik och medicin bara som några få exempel.

Lunds universitet har en strategisk plan för åren 2017 – 2026 som ska gälla områden som att utbildning och forskning ska bli en sammansvetsad enhet, aktiva samarbeten för att lösa samhällsproblem och utmaningar, utveckla det internationella samarbetet, och att erbjuda en attraktiv miljö för studenter och medarbetare.

Förr i tiden hette universitetet Regia Academia Carolina , alltså den kungliga karolinska akademin på svenska. Universitetet är det näst äldsta lärosätet i landet och det byggs nu två forskningsanläggningar i Lund som har kopplingar till universitetet. De heter MAX IV och ESS.

MAX-IV laboratoriet är ett laboratorium inom kärnfysik och forskning med acceleratorfysik. De flesta vet ju om det stora CERN laboratoriet, men vi kommer nu att ha liknande forskningsbyggnader även hemma i Sverige när dessa två laboratorium är klara.

Totalt har Lunds universitet cirka 300 utbildningsprogram och 2 000 fristående kurser vilken är en otroligt stor mängd för ett enda universitet. Det är inte så konstigt att så många studenter flyttar till Lund för att studera eftersom denna skola verkligen står ut med sin stora mängd utbildningsprogram. Vill man studera i Lund så finns det även stora möjligheter till studentbostad eftersom så många studenter studerar och bor i området. AF Bostäder hyr ut 6 000 bostäder till studenter i området, både i korridor eller lägenhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

accelerate